Blog

Αμύγδαλα… διατροφική αξία και υγεία.

Αμύγδαλα… διατροφική αξία και υγεία.

Το φθινόπωρο είναι μια εποχή κατά την οποία θα πρέπει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας για να αντιμετωπίσει τις εποχικές ιώσεις, ένα από τα τρόφιμα που έχουν αυτήν την ιδιότητα είναι τα αμύγδαλα.

Διατροφική αξία: Τα αμύγδαλα περιέχουν φυτικές ίνες , πρωτεΐνες, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω-6 και ω-3 λιπαρά οξέα), βιταμίνης Ε και φυλλικό οξύ καθώς και ανόργανα άλατα όπως σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο. Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες  που είναι υπεύθυνες για την ενισχύσει του ανοσοποιητικού συστήματος (φλαβονοειδή στην φλούδα και φυτοστερόλες).

Υγεία: Η κατανάλωση μικρής ποσότητας ανάλατων και ωμών αμυγδάλων καθημερινά οδηγεί στην πρόληψη καρδιαγγειακών και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και σε πολλές άλλες λειτουργίες.

θερμίδες:τα 10 αμύγδαλα περιέχουν 60 θερμίδες

Πύργος Γεώργιος διαιτολόγος-διατροφολόγος

Leave a Comment (0) ↓