Μετά τις γιορτές τι διατροφή πρέπει να ακολουθήσω;

Καταρχήν η επίσκεψη σε ένα διαιτολόγο κρίνετε απαραίτητη διότι αυτός μπορεί να εκτιμήσει την θρεπτική κατάσταση μας ώστε να συντάξει ένα εξατομικευμένο, θρεπτικό και πλήρες πρόγραμμα διατροφής σύμφωνα με τις καθημερινές μας ανάγκες (η διατροφή είναι προσωπική και διαφορετική από άτομο σε άτομο) και ταυτόχρονα να εντοπίσει τυχόν παθολογικά προβλήματα και να προβεί στην ρύθμιση τους. Επίσης ο διαιτολόγος μπορεί να αναδείξει τυχόν προβληματικές διατροφικές συμπεριφορές και να παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός διαιτολόγου είναι η καθοδήγηση και υποστήριξη για μια επιτυχή αλλαγή συμπεριφοράς απέναντι στην τροφή, να παρέχει γνώση σε θέματα διατροφής διατροφή  (όλοι μπορούν να κάνουν διατροφή λίγοι έως ελάχιστοι, όμως, παίρνουν γνώση). Κάθε άτομο που τελειώνει ένα πρόγραμμα διατροφής θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με γνώσεις σε θέματα διατροφής και ο διαιτολόγος  υποχρεωμένος να οδηγήσει τα άτομα, στο αποτέλεσμα που επιθυμούν, με γνώμονα την ΥΓΕΙΑ. Η επίσκεψη σε ένα διαιτολόγο δηλαδή δεν έχει σαν μοναδικό στόχο την απώλεια βάρους ή μάλλον την έχει, αλλά με τέτοιο ομαλό και υγιεινό τρόπο ώστε να μην δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητα μας και προπαντός στην υγεία μας.

Και να ξέρετε….

  • Δεν υπάρχει θαυματουργή δίαιτα για να χάσουμε ως δια μαγείας τα περιττά κιλά
  • Κυκλοφορούν διάφορες δίαιτες πολύ επικίνδυνες για την υγεία μας
  • Ψυχραιμία, όχι πανικός και σωστή επιλογή διατροφής για να χάσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τα κιλά που τυχόν πήραμε το Πάσχα.

Τα βήματα που ακολουθούμε στο γραφείο μας για να συντάξουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής είναι:

  1. Λήψη ιατρικού ιστορικού.
  2. Λήψη ιστορικού διατροφής.
  3. Μέτρηση του Βάρους και του Ύψους.
  4. Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού και περιφέρειας μέσης-γοφών.
  5. Λιπομέτρηση με την Tanita BC 418MA με ακρίβεια μέτρησης καθώς και μέτρηση του λίπους σε τοπικά σημεία (χέρια-πόδια-κορμός).
  6. Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω ξεκινάμε την δημιουργία της διατροφής με συμμετοχή του πελάτη.
  7. Δημιουργία πρότυπων μερίδων με την βοήθεια της διατροφικής πυραμίδας ώστε ο πελάτης να κατανοήσει τις μερίδες που πρέπει να καταναλώσει για να αποφύγουμε τα γραμμάρια και το ζύγισμα των τροφών στο σπίτι.
  8. Η διατροφή καθώς και κάποιες επιπλέον οδηγίες δίνονται στον πελάτη.
  9. Η διατροφή έχει διάρκεια συνήθως μιας εβδομάδας. Όταν περάσει η εβδομάδα επαναλαμβάνουμε τις μετρήσεις και χορηγούμε άλλη διατροφή.

Πύργος Γεώργιος

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

23210 65760 κιν. 6977538329

Σέρρες – Σιδηρόκαστρο

 

Scroll to Top