Blog

Αμύγδαλα… διατροφική αξία και υγεία.

Αμύγδαλα… διατροφική αξία και υγεία.

Το φθινόπωρο είναι μια εποχή κατά την οποία θα πρέπει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας για να αντιμετωπίσει τις εποχικές ιώσεις, ένα από τα τρόφιμα που έχουν αυτήν την ιδιότητα είναι τα αμύγδαλα.

Διατροφική αξία: Τα αμύγδαλα περιέχουν φυτικές ίνες , πρωτεΐνες, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω-6 και ω-3 λιπαρά οξέα), βιταμίνης Ε και φυλλικό οξύ καθώς και ανόργανα άλατα όπως σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο. Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες  που είναι υπεύθυνες για την ενισχύσει του ανοσοποιητικού συστήματος (φλαβονοειδή στην φλούδα και φυτοστερόλες).

Υγεία: Η κατανάλωση μικρής ποσότητας ανάλατων και ωμών αμυγδάλων καθημερινά οδηγεί στην πρόληψη καρδιαγγειακών και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και σε πολλές άλλες λειτουργίες.

θερμίδες:τα 10 αμύγδαλα περιέχουν 60 θερμίδες

Πύργος Γεώργιος διαιτολόγος-διατροφολόγος

Leave a Comment (0) →

Τα σχολεία άνοιξαν…τι θα φάνε τα παιδιά μας;

Τα σχολεία άνοιξαν…τι θα φάνε τα παιδιά μας;
  • Το κουδούνι χτύπησε ….τα σχολεία ξεκίνησαν και οι απατήσεις των παιδιών μας σε ενέργεια μέσω υγιεινών σνακ είναι επιβεβλημένη. Το πρωινό αποτελεί βασικό γεύμα της ημέρας καθώς βοηθάει στην καλύτερη συγκέντρωση και συνάμα στην αύξηση των επιδόσεων των μαθητών σε μαθήματα και αθλήματα. Το δε ενδιάμεσο γεύμα ή αλλιώς δεκατιανό ή σνακ σχολείου παίζει και αυτό σημαντικό ρόλο στο να κρατήσει το παιδί ενεργειακά ζωντανό για το υπόλοιπο της ημέρας σε συνδυασμό με το μεσημεριανό σπιτικό γεύμα. Παρακάτω σας δίνουμε ιδέες για υγιεινά πρωινά και σνακ. Τι πρέπει να έχει το πρωινό μας
  • Φρούτα ή χυμό – Γαλακτοκομικά (γάλα ή γιαούρτι ή τυρί)
  • Δημητριακά ολικής αλέσεως – ψωμί ολικής άλεσης – Αυγό (1-2 φορές την εβδομάδα)  – Μέλι ή μαρμελάδα

π.χ.

  • Γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης.
  • Γάλα με φρυγανιές ή ψωμί ολικής άλεσης και μέλι.
  • Γάλα με 1 τοστ (τυρί άπαχο και γαλοπούλα).
  • Φυσικό χυμό με τυρί και ψωμί ολικής άλεσης.
  • Γιαούρτι με φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
  • Αυγά βραστά με ψωμί και φυσικό χυμό.

 

Τι να επιλέξω στο διάλειμμα

  • Σάντουιτς σε ψωμί ολικής αλέσεως ή σε αραβική πίτα με τυρί χαμηλών λιπαρών ή τόνο ή σολομό ή γαλοπούλα ή φιλέτο κοτόπουλο και λαχανικά.
  • Σπιτική πίτα (σπανακόπιτα-τυρόπιτα κ.α.)
  • Κέικ σπιτικό.
  • Φρέσκα φρούτα ή χυμό, που μεταφέρονται εύκολα και δεν λερώνουν, όπως μήλο, αχλάδι, μανταρίνια, μπανάνα.Μία χούφτα ωμά αμύγδαλα ή ανάμεικτους ξηρούς καρπούς με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα.
  • Μία μπανάνα ή κάποιο άλλο φρούτο με λίγους ωμούς ξηρούς καρπούς.
  • Κουλούρι σουσαμένιο με φυσικό χυμό ή φρούτα.

 

Πύργος Γεωργίος διαιτόλογος – διατροφολόγος

Leave a Comment (0) →

Βάλατε κιλά το καλοκαίρι;

Βάλατε κιλά το καλοκαίρι;

ΟΧΙ πανικός ΝΑΙ στην σωστή επιλογή της διατροφής σας!!!

Προσοχή στην επιλογή της Δίαιτας!!! 

Η επίσκεψη στον διαιτολόγο έχει σαν στόχο:

  • Να εκτιμήσει την θρεπτική κατάστασης του ατόμου.
  • Να αναδείξει τις τυχόν προβληματικές διατροφικές συμπεριφορές.
  • Να εντοπίσει τυχόν παθολογικά προβλήματα και να προβεί στην ρύθμιση τους.
  • Να παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές και να συντάξει ένα θρεπτικό και πλήρες πρόγραμμα διατροφής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ατόμου.
  • Να παρέχει την καθοδήγηση και υποστήριξη για μια επιτυχή αλλαγή συμπεριφοράς απέναντι στην τροφή.
  • Να παρέχει γνώση σε θέματα διατροφής. Όλοι μπορούν να κάνουν και κάνουν δίαιτα. Λίγοι έως ελάχιστοι, όμως, παίρνουν γνώση.
  • Κάθε άτομο που τελειώνει ένα πρόγραμμα διατροφής θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με γνώσεις σε θέματα διατροφής.
  • Ο διαιτολόγος είναι υποχρεωμένος να οδηγήσει τα άτομα, στο αποτέλεσμα που επιθυμούν, με γνώμονα την ΥΓΕΙΑ.
  • Η επίσκεψη σε ένα διαιτολόγο δεν έχει σαν μοναδικό στόχο την απώλεια βάρους πρέπει να αποτελεί μια  εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες καθημερινότητας.

Και να ξέρετε….

  • Δεν υπάρχει θαυματουργή δίαιτα για να χάσουμε ως δια μαγείας τα περιττά κιλά.

Πύργος Γεώργιος διαιτολόγος-διατροφολόγος

2298

Leave a Comment (0) →

Αλήθειες – Ψέματα στην διατροφή μας.

Αλήθειες – Ψέματα στην διατροφή μας.

 

 

 

 

Αλήθεια: η συνολική πρόσληψη θερμίδων καθορίζει το βάρος μας.

Ψέματα: έχω κακό μεταβολισμό και δεν χάνω βάρος.

Αλήθεια: πρέπει να πίνουμε 1,5-2 λίτρα νερό καθημερινά.

Ψέματα: τα γλυκίσματα απαγορεύονται σε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Αλήθεια: τρώμε συχνά και μικρά γεύματα.

Ψέματα: τα ζυμαρικά και το ψωμί παχαίνουν.

Αλήθεια: τρώμε από όλες τις ομάδες τροφίμων (κρέας, ψωμί, γαλακτοκομικά κ.α.)

Ψέματα: αποφεύγουμε την κατανάλωση λίπους.

Αλήθεια: οι απαιτήσεις σε θερμίδες – φαγητό είναι διαφορετικές από άτομο σε άτομο.

Ψέματα: καλή δίαιτα είναι αυτή που επιτυγχάνει μεγάλη απώλεια βάρους.

Αλήθεια: η φυσική δραστηριότητα και η άσκηση συμβάλουν στην απώλεια βάρους και στην υγεία του οργανισμού μας.

Ψέματα: υπάρχουν τροφές που καίνε το λίπος και μειώνουν τα κιλά.

 

Πύργος Γεώργιος διαιτολόγος-διατροφολόγος

Σέρρες-Σιδηρόκαστρο..  Τηλ..2321065760

Leave a Comment (0) →

Θρεπτική αξία καλοκαιρινών φρούτων.

Θρεπτική αξία καλοκαιρινών φρούτων.

ΠΕΠΟΝΙ

  • 21 θερμίδες / 100 γρ ή 1/2φλ.
  • 5 γρ. υδατάνθρακες
  • 2 γρ. νερό,
  • 9 γρ. φυτικές ίνες,
  • Συνδυάζεται με τυρί και δίνει μέτρια ποσότητα φυτικών ινών. Για πολλά άτομα είναι ιδιαίτερα δύσπεπτο.

ΡΟΔΑΚΙΝΑ

  • 37 θερμίδες / 100 γρ. 1 μέτριο
  • 1 γρ. υδατάνθρακες
  • 2 γρ. νερό,
  • 4 γρ. φυτικές ίνες.
  • Φρούτο σαρκώδες με μέτρια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες .
  • Πλούσιο σε βιταμίνες (κυρίως C) αλλά και ιχνοστοιχεία.
  • Δίνει ωραία μαρμελάδα αλλά και κομπόστα, ενώ είναι γευστικός και ο χυμός του.

ΒΕΡΙΚΟΚΑ

  • 28 θερμίδες / 100 γρ ή 2 βερίκοκα 40 θερμίδες
  • 7 γρ.υδατάνθρακες και
  • 6  γρ. νερό,
  • 1 γρ. φυτικές ίνες.
  • Είναι πλούσιο σε κάλιο, ασβέστιο και ρετινόλη-βιταμίνη Α.
  • Το χνούδι του στη φλούδα του είναι για πολλούς αιτία δυσανεξία. Δίνει ωραία μαρμελάδα αλλά και κομπόστα. Πολύ καλό σε ωμή αλλά και ξερή μορφή για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

ΣΥΚΑ

  • Δίνουν 41 θερμίδες / 100 γρ,
  • 5 γρ υδατάνθρακες
  • 6  γρ νερό,
  • 5 γρ φυτικές ίνες.
  • Είναι φρούτο πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες
  • Καταναλώνονται ωμά αλλά και αποξηραμένα και έχουν ιδιαίτερα γλυκιά γεύση.
  • Τα μικρά σποράκια που έχουν προκαλούν πρόβλημα σε άτομα με κολίτιδες ή άλλες γαστρεντερικές παθήσεις και έτσι πρέπει να αποφεύγονται, όπως και σε άτομα με διαβήτη.

ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ

  • 50 θερμίδες / 100 γρ.
  • 4 γρ υδατάνθρακες.
  • 2  γρ νερό.
  • 5 γρ φυτικές ίνες.
  • Το κύριο διατροφικό στοιχείο που δίνει είναι οι φυτικές ίνες οπότε είναι ένα φρούτο ιδιαίτερα καλό για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

ΦΡΑΟΥΛΕΣ

  • 26 θερμίδες / 100 γρ. ή 6 φράουλες 40 θερμίδες
  • 2 γρ.υδατάνθρακες
  • 9 γρ. νερό,
  • 5 γρ. φυτικές ίνες.
  • Τα μικρά σποράκια που έχουν προκαλούν  πρόβλημα σε άτομα με κολίτιδες ή άλλες γαστρεντερικές παθήσεις .

  ΣΤΑΦΥΛΙΑ

  • 63 θερμίδες / 100 γρ. ή 12 ρόγες μέτριες 40 θερμίδες
  • 1 γρ. υδατάνθρακες και
  • 3  γρ. νερό,
  • 9 γρ. φυτικές ίνες.

 

Καρπούζι  Ο βασιλιάς του καλοκαιριού

  • Εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών καθώς περιέχει βιταμίνη C.
  • β-καροτίνη αλλά και βιοτίνη
  • Βιταμίνη Α, σημαντική για καλύτερη όραση και αποτελεσματικότερη άμυνα σε μολύνσεις.
  • Βιταμίνη B6, συντελεί στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία.
  • Κάλιο, συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης, διαθέτοντας συνάμα διουρητική δράση.
  • Πολύ καλή πηγή φυτικών ινών.
  • Περιέχει μια ουσία –το λυκοπένιο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση η οποία θεωρείται ότι έχει αντικαρκινική δράση.
  • Αποτελείται επίσης σε μεγάλο ποσοστό από νερό 52,9%, ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες

 

Leave a Comment (0) →

žΚαλοκαιρινά μικρο-γεύματα με λίγες θερμίδες.

žΚαλοκαιρινά μικρο-γεύματα με λίγες θερμίδες.

 

  • ž Καρπούζι 2 φέτες με τυρί άπαχο 30γρ = 300Kcal
  • ž Γιαούρτι με λίγα λιπαρά με 1 φρούτο = 220Kcal
  • ž Γιαούρτι με λίγα λιπαρά και αγγούρι = 180Kcal
  • ž1 μπολ φρουί ζελέ (χωρίς ζάχαρη) με 1 φρούτο =  70Kcal.
  • žΦρουτοσαλάτα (2-3 διαφορετικά φρούτα μέτρια) = 170Kcal
  • žΓιαούρτι με λίγα λιπαρά και 1κ.γλ.μέλι =  230Kcal
  • žΓιαούρτι με λίγα λιπαρά με 4κ.σ. Δημητριακά = 250Kcal
  • žΣαλάτα 2 φλ. με τυρί άπαχο 30γρ. και 1φ. ψωμί  (1κ.σ. ελαιόλαδο).
  • žΣαλάτα 2 φλ. με 1 αυγό βραστο + τυρί άπαχο 30γρ. και 1φ.ψωμί (1κ.σ. ελαιόλαδο).
  • ž1 τοστ με 1φ. κασέρι + 1φ. γαλοπούλα + 1φ .ντομάτα + αγγούρι  και 1 ποτ. φυσικό χυμό 100%.
  • žΚοτόπουλο (χωρίς την πέτσα) ή γαλοπούλα ή τόνο 90γρ. με σαλάτα 2 φλ. και 1 φ. ψωμί 30γρ.
Leave a Comment (0) →

žΚαρπούζι vs Πεπόνι

žΚαρπούζι vs Πεπόνι

Καλοκαιρινά φρούτα

Το Καρπούζι περιέχει:  30 θερμίδες/100 gr., 7,6 gr. υδατάνθρακες και 94gr. Νερό.

  • Αντιοξειδωτικές ουσίες (λυκοπένιο, βιταμίνη C, β-καροτίνη και βιοτίνη).
  • Βιταμίνη Α, σημαντική για καλύτερη όραση και αποτελεσματικότερη άμυνα.
  • Βιταμίνη C, ενισχύει κατά συνέπεια το αμυντικό σύστημα.
  • Βιταμίνη Β6, συντελεί στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία.
  • Κάλιο, συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης (εχει διουρητική δράση)
  • Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών και βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου (κατά της δυσκοιλιότητας).

žΚαρπούζι vs Πεπόνι

  • Το πεπόνι περιέχει περισσότερη Βιταμίνη Α, C και κάλιο
  • Το καρπούζι περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες
  • Το πεπόνι είναι πιο δύσπεπτο φρούτο
  • Και τα δύο αυτά φρούτα είναι απαραίτητα για την διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Leave a Comment (0) →

Διατροφή για την παραλία

Διατροφή για την παραλία

Πρωινό: Ξεκινάμε με ένα πλούσιο πρωινό που θα μας προσφέρει ενέργεια για να χαρούμε τις καλοκαιρινές δραστηριότητες και το κολύμπι στην θάλασσα.
Προτεινόμενη ώρα κατανάλωσης :  2-3 ώρες πριν πάμε στην παραλία

Προτεινόμενα πρωινά:

  • Γάλα με δημητριακά
  • Τόστ (κασέρι άπαχο-γαλοπούλα) με χυμό ή γάλα με λίγα λιπαρά
  • 1 αυγό βραστό με φρυγανιές και χυμό ή γάλα με λίγα λιπαρά
  • Γιαούρτι με δημητριακά ή φρούτα ή μέλι
  • Τυρί με λίγα λιπαρά με φρυγανιές και χυμό
  • Κουλούρι σουσαμένιο με χυμό ή γάλα με λίγα λιπαρά

Προτεινόμενα σνακ και οδηγίες για την παραλία: καθ όλη την διάρκεια που βρισκόμαστε στην παραλία θα πρέπει να καταναλώνουμε συχνά και σε μικρές ποσότητες διάφορα σνακ για να ενυδατώνουμε και να εφοδιάζουμε με ενέργεια τον οργανισμό μας.

  • Χυμούς χωρίς ζάχαρη και Φρούτα (Φρουτοσαλάτα)
  • Πράσινο τσάι με γεύσεις (όχι υπερβολικές ποσότητες)
  • Κράκερ ή Κριτσίνια ή Μπάρες δημητριακών
  • Κρύα σάντουιτς ή τοστ που να περιέχουν μόνο τυρί άπαχο και λαχανικά (τομάτα, μαρούλι).
  • Φροντίζουμε να έχουμε αρκετά μπουκάλια νερό μαζί μας και να τα καταναλώνουμε πριν διψάσουμε ( δυο λίτρα νερό την ημέρα).
  • Αποφεύγουμε τα καφεϊνούχα ροφήματα και αλκοολούχα ποτά διότι προκαλούν αφυδάτωση.
  • Αποφεύγουμε να μεταφέρουμε ευπαθή τρόφιμα όπως είναι τα αλλαντικά
  • Τα ροφήματα να μην είναι παγωμένα
  • Προσθέτουμε αλάτι στο φαγητό ή καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε χλωριούχο νάτριο όπως ψωμί, φρυγανιές και τα καπνιστά τρόφιμα.
  • Αποφεύγουμε τα ζεστά, πικάντικα, με βαριές σάλτσες φαγητά.
  • Αποφεύγουμε τα τηγανιτά και λιπαρά φαγητά
  • Καταναλώνουμε όλα τα παραπάνω σνακ σε μικρές ποσότητες και πολύ συχνά ανα ½ -1ωρα.

Κυρίως Γεύμα :3-4 ώρες πριν πάμε στην παραλία

Προτεινόμενα γεύματα:

  • Κρέας άπαχο ή Κοτόπουλο χωρίς την πέτσα – σαλάτα εποχής – ρύζι – ψωμί.
  • Ψάρι ψητό σαλάτα εποχής – πατάτες ή πουρέ ψωμί.
  • Φασολάκια ή Αρακά ή Μπάμιες – τυρί άπαχο – σαλάτα εποχής – ψωμί.
  • Γεμιστά 2-3 μέτρια ή Μακαρόνια 1μερ. – σαλάτα εποχής – τυρί άπαχο ή γιαούρτι 2%

Βραδινό

Προτεινόμενα Βραδινά:

  • Γιαούρτι 2 % με φρούτα ή δημητριακά ή μέλι
  • Γάλα με δημητριακά ή φρυγανιές ή κριτσίνια
  • Φρουτοσαλάτα
  • Σαλάτα εποχής με τυρί άπαχο και φρυγανιά
  • Σαλάτα εποχής με 1 αυγό βραστό και φρυγανιά

Καλοκαιρινά φρούτα

Το Καρπούζι περιέχει:

  • Το καρπούζι αποδίδει 30 θερμίδες/100 gr., 7,6 gr. υδατάνθρακες και 94gr. Νερό.
  • Αντιοξειδωτικές ουσίες (λυκοπένιο, βιταμίνη C, β-καροτίνη και βιοτίνη).
  • Βιταμίνη Α, σημαντική για καλύτερη όραση και αποτελεσματικότερη άμυνα.
  • Βιταμίνη C, ενισχύει κατά συνέπεια το αμυντικό σύστημα.
  • Βιταμίνη Β6, συντελεί στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία.
  • Κάλιο, συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης (εχει διουρητική δράση)
  • Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών και βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου (κατά της δυσκοιλιότητας).

Καρπούζι vs Πεπόνι

  • Το πεπόνι έχει περισσότερες θερμίδες από το καρπούζι
  • Το πεπόνι περιέχει περισσότερη Βιταμίνη Α, C και κάλιο
  • Το καρπούζι περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες
  • Το πεπόνι είναι πιο δύσπεπτο φρούτο
  • Και τα δύο αυτά φρούτα είναι απαραίτητα για την διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Leave a Comment (0) →

Προσοχή στην επιλογή της Δίαιτας!!!!

Προσοχή στην επιλογή της Δίαιτας!!!!

Η επίσκεψη στον διαιτολόγο έχει σαν στόχο:

 

  • Να εκτιμήσει την θρεπτική κατάστασης του ατόμου.
  • Να αναδείξει τις τυχόν προβληματικές διατροφικές συμπεριφορές.
  • Να εντοπίσει τυχόν παθολογικά προβλήματα και να προβεί στην ρύθμιση τους.
  • Να παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές και να συντάξει ένα θρεπτικό και πλήρες πρόγραμμα διατροφής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ατόμου.
  • Να παρέχει την καθοδήγηση και υποστήριξη για μια επιτυχή αλλαγή συμπεριφοράς απέναντι στην τροφή.
  • Να παρέχει γνώση σε θέματα διατροφής. Όλοι μπορούν να κάνουν και κάνουν δίαιτα. Λίγοι έως ελάχιστοι, όμως, παίρνουν γνώση.
  • Κάθε άτομο που τελειώνει ένα πρόγραμμα διατροφής θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με γνώσεις σε θέματα διατροφής.
  • Ο διαιτολόγος είναι υποχρεωμένος να οδηγήσει τα άτομα, στο αποτέλεσμα που επιθυμούν, με γνώμονα την ΥΓΕΙΑ.
  • Η επίσκεψη σε ένα διαιτολόγο δεν έχει σαν μοναδικό στόχο την απώλεια βάρους πρέπει να αποτελεί μια  εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες καθημερινότητας.

Και να ξέρετε….

  • Δεν υπάρχει θαυματουργή δίαιτα για να χάσουμε ως δια μαγείας τα περιττά κιλά.

 

Leave a Comment (0) →

Συχνά λάθη που γίνονται κατά τη διάρκεια της δίαιτας.

imagesΤα λάθη που κάνουμε στην διάρκεια της δίαιτας και πρέπει να προσέξουμε είναι τα εξής:

  • Οργανώνουμε ένα εξοντωτικό πρόγραμμα διατροφής-άσκησης που έχει ημερομηνία λήξεως και δεν στεκόμαστε σε ένα πρόγραμμα που μπορούμε να υιοθετήσουμε σε όλη την διάρκεια της ζωής μας. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα κιλά που χάσαμε να τα ξαναβάλουμε εύκολα.

  • Προσπαθούμε να αλλάξουμε τις συνήθειες της διατροφής μας από την μια μέρα στην άλλη. Ας δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και ας κάνουμε μικρά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

  • Πολλοί πιστεύουμε ότι η δίαιτα είναι στέρηση γεύσεων – γλυκών – αλκοολούχων ποτών κ.α. Η μεσογειακή διατροφή που πρέπει να ακολουθήσουμε δεν μας απαγορεύει τίποτα, απλά μας τα τοποθετεί σε σωστή συχνότητα και ποσότητα. 

  • Αλλάζουμε τα ωράρια μας για χάρη της δίαιτας. Μέγα λάθος, η δίαιτα πρέπει να προσαρμοστεί στα ωράρια της δουλειάς μας ή γενικότερα των δραστηριοτήτων μας.

  • Ακολουθούμε δίαιτες από περιοδικά ή από φίλους ή επιλέγουμε μεθόδους που υπόσχονται θαύματα. Η επιλογή της δίαιτας είναι το πιο σημαντικό σημείο της όλης προσπάθειάς μας. Αν επιλέξουμε μια κακή μέθοδο απώλεια βάρους πέρα από τους κινδύνους για την υγεία μας μπορεί να είναι μη αποτελεσματική.

  • Χάνουμε τις κοινωνικές μας επαφές. “Δεν βγαίνω έξω γιατί κάνω δίαιτα”  , η απομόνωση δημιουργεί κακή ψυχολογία. Υπάρχει τρόπος να ισορροπούμε ανάμεσα σε βραδινά γεύματα με φίλους και στο πρόγραμμα της διατροφής μας.

  • Συγκρίνουμε την απώλεια βάρους μας  με άλλους. Ο μεταβολισμός και οι απαιτήσεις από άτομο σε άτομο είναι διαφορετικές, άρα η σύγκριση δεν πρέπει να γίνεται. Πρέπει να επικεντρωθούμε στον δικό μας μεταβολισμό και στην δική μας προσπάθεια.

  • Τρώμε λιγότερα απ΄ ότι γράφει η δίαιτα. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κουραστούμε πολύ γρήγορα και να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια.

    Η επιλογή της διατροφής που πρέπει να ακολουθήσουμε για να μειώσουμε το βάρος μας θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και πάντα από ειδικούς.

Leave a Comment (0) →
Page 2 of 3 123
Facebook