Nηστεία…μια πραγματική αποτοξίνωση.

Η νηστεία παχαίνει;

Η απάντηση είναι όχι …εάν εμείς προσέξουμε και ελέγξουμε τις ποσότητες των γευμάτων και ειδικά των αμυλούχων ( ψωμί, πατάτες, ρύζι κ.α) καθώς επίσης και την ποσότητα του λαδιού που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή των γευμάτων και την χρησιμοποίησή του στις σαλάτες. Η νηστεία πέρα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποτοξίνωση του οργανισμού μας από τροφές που η υπερκατανάλωση τους σκοτώνουν την υγεία μας. Η νηστεία ίσα ίσα μπορεί να συμβάλει στην υγεία του οργανισμού καθώς μπορεί να μειώσει:
  • τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα.
  • τον αριθμού των περιττών κιλών.
  • την εκδήλωση καρκίνου του παχέος εντέρου.
  • Τέλος αυξάνει την πρόσληψη αντιοξειδωτικών ουσιών (ουσίες που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα όπως βιταμίνες-φλαβονοειδείς και καροτινοειδείς ουσίες -λυκοπένιο-σελήνιο) και βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού σωλήνα και καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Μπορούν να κάνουν όλοι νηστεία;

Προβλήματα κατά την διάρκεια της νηστείας . Μειωμένη απορρόφηση σιδήρου και ασβεστίου λόγω έλλειψης γαλακτοκομικών και κρέατος.Προσοχή!!! Στις γυναίκες που εγκυμονούν ή θηλάζουν, τα παιδιά, τους έφηβους και σε άτομα με έλλειψη σιδήρου.
Αντί για γαλακτοκομικά τρώμε λαχανικά, σόγια και ξηρούς καρπούς προσφέρουν ασβέστιο.Αντί για κρέας τρώμε όσπρια που σε συνδυασμό με τα Ψάρια προσφέρουν πρωτεΐνες που αντικαθιστούν αυτές του κρέατος (2 φορές την εβδομάδα όσπρια – ψάρι)
Scroll to Top