Συχνά λάθη που γίνονται κατά τη διάρκεια της δίαιτας.

Τα λάθη που κάνουμε στην διάρκεια της δίαιτας και πρέπει να προσέξουμε είναι τα εξής:

  • Οργανώνουμε ένα εξοντωτικό πρόγραμμα διατροφής-άσκησης που έχει ημερομηνία λήξεως και δεν στεκόμαστε σε ένα πρόγραμμα που μπορούμε να υιοθετήσουμε σε όλη την διάρκεια της ζωής μας. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα κιλά που χάσαμε να τα ξαναβάλουμε εύκολα.

  • Προσπαθούμε να αλλάξουμε τις συνήθειες της διατροφής μας από την μια μέρα στην άλλη. Ας δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και ας κάνουμε μικρά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

  • Πολλοί πιστεύουμε ότι η δίαιτα είναι στέρηση γεύσεων – γλυκών – αλκοολούχων ποτών κ.α. Η μεσογειακή διατροφή που πρέπει να ακολουθήσουμε δεν μας απαγορεύει τίποτα, απλά μας τα τοποθετεί σε σωστή συχνότητα και ποσότητα. 

  • Αλλάζουμε τα ωράρια μας για χάρη της δίαιτας. Μέγα λάθος, η δίαιτα πρέπει να προσαρμοστεί στα ωράρια της δουλειάς μας ή γενικότερα των δραστηριοτήτων μας.

  • Ακολουθούμε δίαιτες από περιοδικά ή από φίλους ή επιλέγουμε μεθόδους που υπόσχονται θαύματα. Η επιλογή της δίαιτας είναι το πιο σημαντικό σημείο της όλης προσπάθειάς μας. Αν επιλέξουμε μια κακή μέθοδο απώλεια βάρους πέρα από τους κινδύνους για την υγεία μας μπορεί να είναι μη αποτελεσματική.

  • Χάνουμε τις κοινωνικές μας επαφές. “Δεν βγαίνω έξω γιατί κάνω δίαιτα”  , η απομόνωση δημιουργεί κακή ψυχολογία. Υπάρχει τρόπος να ισορροπούμε ανάμεσα σε βραδινά γεύματα με φίλους και στο πρόγραμμα της διατροφής μας.

  • Συγκρίνουμε την απώλεια βάρους μας  με άλλους. Ο μεταβολισμός και οι απαιτήσεις από άτομο σε άτομο είναι διαφορετικές, άρα η σύγκριση δεν πρέπει να γίνεται. Πρέπει να επικεντρωθούμε στον δικό μας μεταβολισμό και στην δική μας προσπάθεια.

  • Τρώμε λιγότερα απ΄ ότι γράφει η δίαιτα. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κουραστούμε πολύ γρήγορα και να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια.

    Η επιλογή της διατροφής που πρέπει να ακολουθήσουμε για να μειώσουμε το βάρος μας θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και πάντα από ειδικούς.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Scroll to Top