Τρία συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη διατροφή μας και πώς να τα αποφύγουμε 

Τρία βασικά λάθη που μπλοκάρουν τη διατροφή μας και κατά συνέπεια την προσπάθειά μας να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε το ιδανικό μας βάρος, είναι το ακατάστατο ωράριο γευμάτων, το τσιμπολόγημα και η συχνή κατανάλωση γλυκών.

Τρία συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη διατροφή μας και πώς να τα αποφύγουμε 

Στη διατροφή, όπως σε  άλλους τομείς της ζωής μας, πολλές φορές ο αυθορμητισμός δεν βοηθάει καθόλου στο να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο καθένας από εμάς, πρέπει να γνωρίζει πώς θα κινηθεί η επόμενη μέρα. Πώς θα καταφέρει να ενσωματώσει το πρωινό γεύμα στο ωράριο εργασίας του, ποιες υγιεινές επιλογές θα έχει ως σνακ, πού θα βρεθεί το μεσημέρι και τι διαθεσιμότητα θα υπάρχει κ.ο.κ. Αν δεν προγραμματίσει, θα φάει ό, τι βρεθεί μπροστά του, όπως π.χ. τα μπισκοτάκια και τα τυροπιτάκια των συναδέρφων.

 

Μην σας τρομάζει η σκέψη του προγραμματισμού από πριν. Δεν είναι θέμα πειθαρχίας ή αυστηρότητας και περιορισμού. Είναι θέμα προετοιμασίας και ευχέρειας στο να υπάρχουν έτοιμες οι κατάλληλες διατροφικές επιλογές, όταν τις χρειαζόμαστε!

 

Σχετικά με το τσιμπολόγημα: Είναι είτε γλυκό είτε αλμυρό. Και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οποιοδήποτε τρόφιμο με βάση το αλεύρι, είτε αλμυρό (κράκερ, κριτσίνια κ.α), είτε γλυκό (κέικ, βουτήματα) προσδίδουν πολλές θερμίδες χωρίς να χορταίνουν! Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να φας μπισκοτάκια  για σνακ ή με τον καφέ, θα πρέπει να το ξανασκεφτείς γιατί 100 γρ. από τα παραπάνω είναι σαν τα τρως ένα μεγάλο κομμάτι παστίτσιο!

Τρία συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη διατροφή μας και πώς να τα αποφύγουμε 

Σχετικά με τα γλυκά: Σαφώς είναι ένας μεγάλος διατροφικός εθισμός και η στέρηση αγαπημένων τροφίμων είναι ο πιο βασικός παράγοντας αποτυχίας της οποιαδήποτε προσπάθειας απώλειας βάρους. Αν τα στερούμαστε επίμονα και αυστηρά,  κάποια στιγμή θα ξεσπάσουμε και θα πέσουμε μετά μανίας σε ό,τι νιώθουμε πως έχουμε στερηθεί. Η απάντηση για τα γλυκά είναι το μέτρο. Η ποσότητα πρέπει να είναι  προσαρμοσμένη στις ανάγκες μας. Τα 50 γρ. σοκολάτας καθημερινά είναι πολλά  για τους περισσότερους από εμάς. Αρκεί να σκεφτείς ότι μια τέτοια συνήθεια θα έχει σαν αποτέλεσμα 18 κιλά σοκολάτας σε έναν χρόνο!

 

Ο,τι κι έχεις κάνει από τα παραπάνω το κυριότερο είναι να μην νιώθεις ενοχή. Στην ουσία δεν  υπάρχει ούτε ένας από μας που δεν έχει κάνει τα παραπάνω λάθη στην καθημερινότητά του (και μάλιστα όλα μαζί) αλλά ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξουμε τη διατροφή μας και τελικά τη ζωή μας ολόκληρη. Το καλοκαιράκι έρχεται. Πάμε με πρόγραμμα, επιμονή και πίστη στο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Scroll to Top